Houten Jaloezieën

Alle kenmerken op een rijtje

Houten Jaloezieën - Alle kenmerken op een rijtje
Home > Informatie > Houten Jaloezieën

Productinformatie

Zoekt u binnenzonwering met een warme, sfeervolle & unieke uitstraling? Kijk dan eens naar onze houten jaloezieën. Een echt natuurproduct dat nooit twee keer hetzelfde is.

Lamellen

Zoals de naam van het product al aangeeft komt de houten jaloezie bijna rechtstreeks uit de natuur. Iedere lamel is dus niet machinaal gevormd, waardoor u zeker weet dat deze uniek is. Dit brengt echter ook de eigenschap mee dat het nooit helemaal recht kan zijn. Vooral wanneer er grote temperatuurwisselingen optreden, uit dit zich in de vormen van de lamellen.

Kiest u voor een grotere breedte jaloezie, dan zijn de unieke vormen extra zichtbaar bij het (gedeeltelijk) optrekken van de lamellen. Er is dan een lichte buiging bij de lamellen en de onderlijst te zien. Indien er dus meerdere jaloezieën naast elkaar hangen, zullen de lamellen niet precies als één geheel doorlopen.

Lamelkleuren & lamelstructuren

Houten jaloezieën ontwikkelen door de natuurlijke materialen uit zichzelf een extra charme, welke u niet snel bij aluminum jaloezieën zult vinden. Het patroon van de houtnerf en de kleur zijn gevormd door een natuurproces.

In de loop der tijd kan er, onder invloed van licht, zelfs nog na het ophangen een kleine kleur verandering optreden. Dit maakt dat de kleur van lamel tot lamel en periode kan verschillen. Kortom, het product blijft zichzelf met tussenpozen vernieuwen.

Lamelbreedtes

Ons assortiment biedt houten jaloezieën met een lamelbreedte vanaf 25 mm tot en met 70 mm. Twijfelt u, dan kunt u het beste twee afwegingen maken:

  1. Heeft u grote ramen of wilt u een stoerder interieur creëren? Probeer dan te kiezen voor bredere lamellen.
  2. Heeft u slechts beperkte ruimte of wilt u een subtiele toevoeging voor uw interieur? Kies dan voor smallere lamellen.
  3. Natuurlijk kunt u ook nog kiezen voor de veilige middenweg, met lamellen van 50 mm breed.

Typen uitvoeringen

De houten jaloezieën zijn te verkrijgen in twee uitvoeringen, beiden zijn standaard voorzien van een hoogwaardig mechanisme. Dit mechanisme zorgt voor een moeiteloze bediening van de jaloezie.

1. Standaard uitvoering

De standaard uitvoering wordt geleverd bij houten jaloezieën met een lamelbreedte tot en met 25 mm. Daarbij is de jaloezie te bedienen middels een tuimelstang en een koord voor op- en neerhalen van de lamellen. De lamellen zijn bevestigd middels een ladderkoord of chique ladderband, afhankelijk van uw keuze.

Bedieningszijde

De bedieningszijde is onafhankelijk te configureren. Dit betekent dat de tuimelstang aan de weerszijde van het koord geplaatst kan worden. Heeft u de tuimelstand en het koord liever gezamenlijk aan een zijde? Dat is natuurlijk ook mogelijk

Specificaties Bovenbak
MateriaalAluminium
Formaat60 mm
KleurenPearl, Sand, Cloud, Camel, Red Cherry, Chocolate, Raisin, Charcoal.
BedieningszijdeLinks, rechts of beiden

2. Monocommando uitvoering

Lamelbreedtes van 50 mm en breder, worden voorzien van de monocommando uitvoering. Deze uitvoering biedt voor zowel voor het tuimelen van de lamellen, als voor het op- en neerhalen van de lamellen vier bedieningskoorden. Daarnaast is ook bij deze uitvoering de bevestiging van de lamellen één van de keuzemogelijkheden; Een chique ladderband of een bijna onzichtbaar ladderkoord.

Bedieningszijde

De vier bedieningskoorden zijn aan één van de twee zijden van de jaloezie te plaatsen.

Specificaties Bovenbak
MateriaalAluminum
Formaat60 mm
KleurenPearl, Sand, Cloud, Camel, Red Cherry, Chocolate, Raisin, Charcoal.
BedieningszijdeAlle bediening links of rechts

Montagemogelijkheden

Houten jaloezieën "in de dag"

Montage in de dag, is montage in het kozijn of aan het plafond. Dit mogelijk bij alle houten jaloezieën, hiervoor selecteert u de plafondbevestigingsmaterialen in de productconfigurator.

Houten jaloezieën "op de dag"

Op de dag montage, anders gezegd montage op het kozijn of op de wand, kan worden toegepast bij alle breedtes jaloezieën. Kies voor deze vorm van montage voor wandbevestigingsmaterialen in de productconfigurator.

Levertijd

De levertijd van de houten jaloezieën zit tussen de 2 en de 4 weken. Afhankelijk van de drukte bij de fabrikant. Mocht het ooit voorkomen dat een kleur van de door u gekozen lamellen niet meer uit voorraad leverbaar is, dan wordt u daarover uiteraard zo snel mogelijk geïnformeerd.

Garantie

Uiteraard geven ook wij garantie op ons product. De garantie geldt voor een periode van 1 jaar.

Uitgesloten van garantie zijn:
Meetfouten, foute kleurkeuze door de klant, normale (materiaalafhankelijke) slijtage, Krimp, verkleuring, lichte kleurafwijking van het staal, schade als gevolg van foutieve montage, montage op ongeschikte ondergrond en/of oneigenlijk gebruik in ongeschikte ruimten. (voor alle producten geldt dat ze niet geschikt zijn voor gebruik in vochtige ruimten zoals bijvoorbeeld de badkamer, tenzij nadrukkelijk anders aangegeven). Ook wordt er geen garantie verleent op vlekken welke voortkomen uit schrobben, condenswater, reinigingsmiddelen of insecten. Ook houten jaloezieën welke buitenshuis zijn geplaatst worden uitgesloten van garantie.

Vervormingen van de lamellen

DE MATERIËLE NORMEN VOOR DE HOUT

Deze norm beschrijft de kenmerken die geassocieerd worden met design en kwaliteit, die niet op tekeningen van de producten kunnen worden beschreven.

Algemene specificaties:

  • De kleuren en ontwerpen zijn compatibel met de belangrijkste specificatie (patroon)
  • Fotodegradatie >4, volgens de norm ISO105-B02, de schaal 1 (groot) - 8 (klein)
  • Bekleding moet glad zijn, zonder uitstekende deeltjes
  • Het verdraaien, buigen in oppervlakte, longitudinale buiging etc. moeten binnen de onderstaande specificatie zijn.
  • De plaats van het lassen van gelamineerde materialen moet op de rand zich bevinden, nooit op een vlakke oppervlakte

Verdraaien

De afwijking tussen de uiteinden van de lijst.

De meting moet in de gebruiksstand van het product worden uitgevoerd, d.w.z. verticale positie van de lamellen - horizontale metingen.

Verdraaingsmarge

De lijsten van massief hout: 2 mm/m

Buiging in oppervlakte

De buiging van lange zijde van de lamel in zijn oppervlakte. Het product dient in een horizontale positie te worden gemeten.

Buigingsmarge

Het materiaal hout ("C" [mm], "L" in [m]) Buiging in de oppervlakte C = 2L

Longitudinale buiging

Het buigen van de lijst ondersteund op twee punten. De metingen moeten in een gesloten positie worden uitgevoerd om afbuiging onder eigen gewicht te beperken.

Buigingsmarge

De lengte van de lamel (m) Maximale longitudinale buiging van de lijst (mm)

Dwarsebuiging

Betreft de lamellen die niet plat tussen de lange randen zijn. Toegestane dwarsebuiging van de lamellen is op de tekening aangegeven.

Dwarsebuigingsmarge

Op zoek naar jaloezieën, binnenzonwering, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.jaloezieen-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2024 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden